Augmented Reality BIM demo

Augmented Reality in de bouw

In samenwerking met Aryzon heeft VR-Innovations een demo ontwikkeld voor de Aryzon cardboard. In de demo kunnen gebruikers met de Aryzon BIM modellen bekijken. BIM is een afkorting voor building information modelling. BIM wordt door bouwkundigen ingezet om in 3D-modellen te tekenen. Aan deze modellen wordt data gekoppeld. In de demo van VR-Innovations is zowel de geometrie als de data zichtbaar. Hiermee kunnen gebruikers zien welke data achter het object zit.

Met de Aryzon op je hoofd wordt een speciale code gescand. Hierop wordt het model geprojecteerd. Door de code te draaien draait het model. Kom dichterbij om het detail van het model beter te bekijken. Van een afstand zie je het hele model. Ook kunnen meerdere brillen gekoppeld worden zodat meerdere personen hetzelfde model zien.

Building information modelling

BIM wordt in Nederland door ongeveer 52% van de bouwkundige gebruikt. De kracht van BIM is data en de mogelijkheid om samen te werking. Tekenaars van verschillende disciplines kunnen samen aan een model werken. Iemand tekent de techniek wanneer een ander de structurele onderdelen tekent. 

 

Comments are closed.