Groningen Forum - virtual reality opstelling

De stichting Forum Groningen is verantwoordelijk voor alle programmering, diensten en activiteiten in het spectaculaire gelijknamige gebouw dat eind 2019 is geopend en de bibliotheken in de gemeente Groningen.

Het forum heeft VR-brillen liggen met boeiende video’s die te bekijken zijn.

Publiek bestendig, content voor iedereen

De brillen zijn zo gemonteerd dat deze “hufter proof” zijn bedoelende dat ze vast zitten en zo gemonteerd zijn dat ze niet snel kapotgaat. VR-Innovations heeft de software op dezelfde manier gemaakt door de zogenaamde Kiosk Mode. In deze modes kunnen de brillen alleen gebruikt worden om VR-video’s te bekijken. Dit zorgt voor een stuk veiligheid zodat gebruikers niet ongewenste toepassingen gebruiken of instaleren. En het geeft een groot gebruikersgemak omdat wanneer de bril op gedaan wordt men zich meteen in een keuzemenu bevindt om een video af te spelen. Geen gedoe en gaan met de banaan!

Solide hard- en software

Samen met onze partner WeGoVR hebben wij dit project opgeleverd. Michel van WeGoVR heeft de hardware gefaciliteerd en deze vervolgens nog verder uitgebreid met de zogenoemde Titan Case. Voor extra veiligheid.

Portfolio

Gerelateerde projecten