Het Vliegende Paard AR Marketing

Inzet van SnapChat marketing

Het Vliegende Paard is al jaren de uitgaansgelegenheid voor studenten in de omgeving Zwolle. Het paard, zoals het vaak genoemd wordt door bezoekers, is naast een café ook een restaurant. Ook organiseren ze regelmatig bijeenkomsten en feesten. Het Paard is constant op zoek naar nieuwe en innovatieve manieren om naamsbekendheid te creëren. Sociale media zijn een middel om dat doel te bereiken.

Onder jongeren is het gebruik van SnapChat de afgelopen jaren enorm gegroeid. Meer dan een miljoen gebruikers zijn dagelijks actief op het platform. SnapChat is opgezet om momenten met je vrienden te delen. In opdracht van Het Vliegende Paard heeft VR-Innovations een AR SnapChat lens ontwikkeld.

Augmented Reality binnen socialmedia

Het platform SnapChat heeft sinds een paar jaar een eigen AR-functie. De camera van je smartphone herkent diepte in het beeld en kan hierdoor objecten in de wereld plaatsen. Door een special gebaar veranderd de lens of gebeurt er iets in je scherm. Met deze lens kun je vervolgens foto’s en video’s maken om te delen.

Tijdens het uitgaan kunnen gebruikers met hun telefoon een unieke Snapcode scannen. Deze codes kun je printen op posters, bierviltjes of glazen. Door de code te scannen krijg je de lens op je telefoon. Deze kun je vervolgens 48 uur gebruiken. Genoeg tijd om je vrienden een leuke foto te sturen!

De lens is gebaseerd op de mascotte van het vliegende paard. De camera scant je hoofd en projecteert daar een paardenmasker overheen, net alsof je zelf de mascotte bent. Door de kracht van AR kan de telefoon heel nauwkeurig je gezicht volgen. Door op het scherm te tikken krijg je een stel vleugels op je rug. Geheel in stijl van het vliegende paard logo.

Zelf snapchat inzetten

Als organisatie hoef je SnapChat niet actief te beheren zoals dat wel vereist is met platformen als Instagram en Facebook. Bedrijven kunnen de lenzen publiceren en bijhouden hoe vaak ze gebruikt worden. Hiermee krijg je inzicht in de populariteit van je lens. Je gebruikers doen de rest van het werk!

Stap zelf in de wereld van SnapChat marketing. Neem contact met ons op voor een live demo en een brainstormsessie.

Comments are closed.