KvK data visualisatie

De KvK houdt zich onder andere bezig met vragen als “hoe levendig is jouw stad ten opzichte van vergelijkbare steden?” Om antwoordt te krijgen op dit soort vraagstukken heeft VR-Innovations in opdracht van de Kamer van Koophandel een webapplicatie gemaakt.

In de applicatie wordt data over binnensteden van de G39 getoond en vergeleken. G39 is een verzameling van 39 middelgrote steden die samenwerken om stedelijke vraagstukken op te lossen. Deze gemeentes worden vergeleken op 7 verschillenden categorieën zoals winkelleegstand en het aantal horecagelegenheden. Door de informatie te presenteren in 3D in plaats van grafieken is het makkelijker om inzicht te krijgen en keuzes te maken. De 39 gemeentes kunnen ook gesorteerd worden op verschillende jaartallen. Hierdoor kan je inzichtelijk maken of een gemeente gegroeid is in bepaalde categorieën, of juist gezakt is.

Voor vergelijking is voor iedere categorie een top 5 lijst gemaakt. Deze lijst laat de 5 hoogst/laagst scorende gemeentes zien, en de gemeentes die je vergelijkt. Afhankelijk van het jaartal kan een gemeente dus stijgen en zakken in deze top 5. Om de informatie af te spiegelen op landelijke trends is een gemiddelde lijn gemaakt.

Portfolio

Gerelateerde projecten