Triodos Bank in VR

Triodos Bank Nederland beleving in VR.

Sinds 2011 is RAU Architecten bezig met de ontwikkeling van een nieuwe hoofdkantoor voor de Tridos Bank. Op het Landgoed De Reehorst te Driebergen- Zeist wordt een prachtig nieuw kantoor gebouwd. Om het team van architecten een nieuw inzicht te geven heeft VR-Innovations in opdracht van Thomas Rau een applicatie ontwikkelt.

Virtual Reality

Architecten zoals Thomas Rau gebruiken 3D voor het ontwerpen van woningen en kantoorpanden. Deze modellen zorgen ervoor dat teams van verschillende disciplines kunnen samenwerken. Zo kan het leiding werk direct met de constructie ontworpen worden. In totaal bestond het kantoorpand uit 9 verschillende modellen. 

VR-Innovations heeft deze modellen gebruikt als basis voor de applicatie. Hierdoor blijft alle informatie en objecten behouden. Deze is aangevuld met een omgeving die lijkt op de toekomstige omgeving. Architecten en andere belanghebbende konden door het nieuw pand lopen en feedback geven. Dit zorgt ervoor dat bouwplannen nog aangepast konden worden voordat de eerste stenen gelegd worden.

 

Comments are closed.