Virtual testing

Deze pagina bevat een dienst die wij d.m.v. onze simulaties in virtual reality leveren. Voor onze pagina over andere virtual reality toepassingen klik hier.

Wat is virtual testing?

Wij realiseren jouw gewenste product of dienst in onze virtual reality (VR) simulatie omgeving.  Hierdoor kan jij testen of jouw verwachting klopt met de werkelijkheid. Voordat een project daadwerkelijk wordt gerealiseerd, weet jij al of het zal werken zoals je voor ogen had. Zo maak je geen onnodige kosten en bouw je in een keer goed. Dat werkt wel zo fijn.

Door onze testgroepen en data die ze creëren weet je precies welke aspecten van het nieuwe product/dienst werken en wat het beter maakt. Ook is dit meteen bewijs voor jouw klant, met harde data, waarom jouw product/dienst werkt en de investering waard is.

Voor wie is virtual testing?

Je bent een product of dienst aan het ontwikkelen of verbeteren en:

  • Je wilt dit in één keer goed doen zonder verspilling in het proces.
  • Je wilt real-time data van echte gebruikers over jouw product of dienst.
  • Je wilt een communicatiemiddel wat met concrete data aan kan tonen waarom jouw product of dienst werkt en de investering waard is.

Is jouw product of dienst een grotere verbetering? Dit komt dan, objectief, uit onze data-analyse. Is jouw product of dienst echter minder goed dan de status quo? Dan komt ook dit uit de test. Met andere woorden: deze insteek zorgt ervoor dat je echt weet wat de stand van zaken is. Dit is meteen een mooie manier om jouw klant van jouw waarde te overtuigen.

Hoe gaat dit in zijn werk?

1. Wij zetten jouw product of dienst in een gesimuleerde VR omgeving. 

Om zo accuraat mogelijke feedback te krijgen zetten wij jouw product in de relevante omgeving.

Stel jouw product is een nieuwe bagage afhandelingssysteem voor een luchthaven. Dan zetten wij het systeem en de luchthaven in de simulatie. Hierbij weet je hoe mensen reageren op jouw product in de relevante context.

2. Samen met jou gaan wij de te realiseren doelen bespreken. Per project kan het verschillen welke data en feedback je uit een simulatie wilt halen.

Deze doelen vertalen naar de data en feedback die wij voor jou boven water gaan halen. Hiervoor ondersteunt onze techniek jouw doel. Eye-tracking, movement tracking, het bijhouden van proces tijden: samen met jou gaan wij kijken hoe wij het beste in kunnen spelen op jouw wensen.

3. Wij faciliteren feedback gebaseerd op real-time data van echte gebruikers die wij halen uit onze simulatie van jouw product of dienst.

Nadat wij de omgeving en jouw product of dienst in VR hebben gezet kunnen mensen de simulatie doorlopen met een VR-headset. Deze testfase levert feedback en data van jouw test groep op. Wil je dat wij jou geheel ontzorgen en dit voor jou faciliteren? Of wellicht wil je een testgroep op grote schaal?

Full-service testing

Deze vorm van testen doen we natuurlijk in samenwerking met jou als opdrachtgever. Als je het organiseren van de test voor je doelgroep te veel gedoe vindt, dan kunnen wij het helemaal voor je organiseren van A tot Z. Zo krijg je antwoord op jouw vragen zonder dat je er veel tijd aan kwijt bent.

Wij realiseren ruimtes waar wij door middel van VR-opstellingen mensen door verschillende mogelijkheden van jouw product of dienst laten doorlopen. Wij houden gegevens uit elke sessie bij.  

Bij deze vorm van uitgebreid testen faciliteren wij de ruimtes, VR-brillen en de mensen om zo veel mogelijk bruikbare data over jouw product of dienst naar boven te halen. Welke gegevens je wilt testen en hoe groot de test groep moet zijn bespreken wij samen met jou.