Man met een VR-bril staat voor een computer

Uitleg: Simulatie Training – VR & AR

Wat is een simulatie training?

Simulatie trainingen zijn programma’s die een echte werksituatie simuleren. Door onze inzet van VR en AR zit je als gebruiker midden in de ervaring. Net alsof je gewoon op de werkvloer staat. In de simulatie kun je vaardigheden op een veilige manier oefenen. Deze manier van leren is zeer effectief omdat het theorie en praktijk met elkaar combineert.

Waarom is een simulatie training zo effectief?

In veel vormen van leren zit een gat tussen theorie en praktijk. Vaak leer je eerst iets in de theorie. Daarna ga je wat je geleerd hebt in de praktijk brengen. Nadat je een paar keer geoefend hebt, wordt het een gewoonte, het is onderdeel van jou. Tussen de theorie en een gewoonte zit een gat. Dit noemt men de transfer.

Dit gat kan je met VR & AR-simulaties verkleinen. Dit is mogelijk omdat je als speler theorie en praktijk met elkaar combineert. Datgene wat je leert, breng je direct in de praktijk. Omdat het een simulatie is kun je het opnieuw en opnieuw oefenen. Het gat, de transfer, verkleint en daarmee nemen ook de fouten op de werkvloer af. Personeel heeft dezelfde handeling immers al veel vaker geoefend.

Het gebruik van simulaties bespaard jouw onderneming geld omdat je ze opnieuw en opnieuw kan spelen. Er zijn kosten om de eerste versie te ontwerpen en ontwikkelen. Echter, is het daarna schaalbaar uit te breiden naar meer vaardigheden. De mogelijkheden om iets te trainen zijn enorm divers. Van reanimatie tot aan onderhoud van servers. Er is veel mogelijk met een simulatie in VR & AR.

Waar worden simulatie trainingen al succesvol ingezet?

Het inzetten van simulaties in VR & AR is in de loop der jaren enorm toegenomen. VR & AR hebben bewezen succesvolle middelen te zijn voor simulaties. Zo zijn er de volgende voorbeelden.

 

Artsen in opleiding maken een deel van hun opleiding gebruik van kadavers. Deze kadavers zijn beperkt beschikbaar en niet herbruikbaar. Met de komst van VR-simulatie training is hier een oplossing voor. Artsen kunnen naast het snijden in kadavers een deel van hun opleiding in een simulatie realiseren. VR-simulaties hebben aangetoond dat het artsen specifiek kan ondersteunen in operaties die moeilijk zijn en niet vaak voorkomen. Ze maken minder fouten en de kwaliteit gaat omhoog.

Ook de politie maakt gebruik van VR-simulaties in haar opleiding. Schietoefeningen worden door middel van VR en speciale wapens virtueel getraind. Dit is effectiever dan je hele opleiding tegen kartonnen borden schieten. Omstanders, die je als agent moet beschermen, krijgen hierdoor een gezicht en voelen echt aan. Met de simulatie kunnen ook specifieke situaties getraind worden zoals een gijzeling of achtervolging op de snelweg.

Begin je eigen simulatie training succes met ons?

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor simulatie training voor jouw sector? Neem dan contact met ons op voor een brainstormsessie. Wil je gewoon een keer met je eigen ogen zien hoe realistisch een simulatie kan zijn? Dat ben je ook altijd welkom om langs te komen!Omdat 

Comments are closed.