Virtueel-rijden experience op de beurs

Jobtrans is een uitzendbureau en opleider in de logistieke sector.  Voor het werven van nieuwe klanten staat het bedrijf regelmatig op vakbeurzen en evenementen.

Virtueel gemixed met echt

Voor de Transport compleet beurs in Hardenberg heeft VR-Innovations een virtual reality-ervaring gemaakt om de gevolgen van telefoongebruik in de vrachtwagen te visualiseren. Tijdens de 3-daagse beurs konden bezoekers plaats nemen op de echte vrachtwagen stoel, de VR-bril opzetten, en een virtueel ritje maken. 

Tijdens het rijden word je opeens gebeld. Wat doe je? Neem je toch de telefoon op, of blijf je gefocust op het tellen van de vrachtwagens. Aan het einde van de simulatie krijgen de spelers een beeld van wat er kan gebeuren als je als chauffeur te veel wordt afgeleid. Aan de virtuele ervaring werden ook prijzen gekoppeld die te winnen vielen, mits de speler goed had opgelet.

 

Resultaten

De 3 dagen op de beurs waren voor Jobtrans zeer geslaagd. Veel mensen hebben een goed beeld gekregen van de diensten van het bedrijf. De virtuele ervaring was een grote hit. De directeur en eigenaar Henrik de Leeuw heeft meer bezoekers mogen ontvangen dan vorige edities. Door de inzet van virtual reality op de stand komen er meer bezoekers en de bezoekers spenderen meer tijd op de stand.

Portfolio

Gerelateerde projecten