De Metaverse
begint bij jou

Wat is de Metaverse?

De Metaverse is een ideologie, zoals vroeger nog niemand wist wat het internet was. Alle grote bedrijven zoals je ze vandaag kent (Google, Facebook “Meta”, Amazon), hebben de bouwstenen gebouwd voor het internet. Nu is het de beurt aan ons om samen de bouwstenen van de Metaverse te bouwen en samen te groeien.
 
Wij geloven dat de Metaverse begint bij het digitaliseren van onze omgevingen. Een digitale kopie van de echte wereld wordt ook wel Digital Twin genoemd. Doordat alles virtueel wordt gemaakt kunnen we virtuele bijeenkomsten en ervaringen creëren. 

Virtual
Reality

Ervaar Virtual Reality gemaakt voor trainingen, simulaties en marketing.

Augmented
Reality

Voeg virtuele objecten in je echte wereld.

Web
applicaties

Ervaar Augmented Reality en Virtual Reality zonder een applicatie te downloaden.

Virtual Reality

Virtual reality (VR) sluit je af van de echte wereld. Dit komt door het gebruik van headsets die je een virtuele wereld laten ervaren.

VR is een beleving. Door het opzetten van een VR-bril worden je zintuigen gestimuleerd waardoor je vergeet dat je in de echte wereld staat. We gebruiken deze techniek om de gebruiker het gevoel te geven om echt op een andere locatie te zijn. Dit heeft alles te maken met dat veel emoties net zo worden ervaren in een VR-omgeving als in het echt. Behalve het zicht en gehoor kunnen we door middel van VR ook andere zintuigen zoals het gevoel en geur prikkelen. De VR-brillen die wij gebruiken bevatten sensoren die bijvoorbeeld herkennen wanneer je in de echte wereld dichtbij een muur komt. Dit maakt het mogelijk om naast het navigeren met joysticks ook echt te lopen in je VR-omgeving. Dit laat onze VR-simulaties heel natuurlijk overkomen. Je navigeert in de VR-wereld hetzelfde als in de echte wereld!

Benieuwd naar de
mogelijkheden?

Compleet nieuwe werelden

Neem voor marketing en branding jouw klant mee in de visie van jouw bedrijf. VR leent zicht uitermate goed voor story telling door een meeslepende ervaring neer te zetten. Maak een virtuele wereld om daarmee jouw klanten te bekijken. Deze wereld valt helemaal in te richten zodat jouw bedrijfsvisie of product demo perfect tot zijn recht komt. Uit dit door middel van een VR video, animatie of interactieve ervaring.

Samenwerking en training

Dankzij VR is het mogelijk verschillende gebruikers hetzelfde project te laten bekijken, dit bovendien op hetzelfde moment. VR zorgt ervoor dat het project op ware grootte bekeken wordt. Verder is het een eenduidig communicatie en leermiddel waardoor alle betrokken partijen de samenhang van alle elementen scherp hebben. Want bij een complex project zijn veel mensen betrokken, ieder met hun eigen specialisatie. Kortom door VR laat je men letterlijk en figuurlijk allemaal door dezelfde bril naar het project kijken.

Augmented Reality

Wij kunnen ieder gewenst ontwerp maken in augmented reality. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een prototype te maken in AR. Hierdoor kan jij samen met je team het beoogde eindresultaat al zien. Daardoor kan je samen al aan verbeteringen werken in de ontwerpfase. Naast dat dit ook een geweldige manier is om het ontwerp te presenteren, zijn er meer voordelen. Zoals het ontwerp perfectioneren voordat het daadwerkelijk gebouwd wordt. Hierdoor zal het eindproduct in één keer goed zijn, en dit levert daardoor vaak grote kostenbesparingen op.

Past het? Ziet het er mooi uit?

Door een product, ter illustratie de laadpaal op deze pagina, eerst in AR te maken, is het mogelijk om vooraf te toetsen hoe het zal staan in de echte wereld. Hierdoor kunnen vragen gesteld worden zoals ‘past het en ziet het er mooi uit?’. Daarmee is het voor de leverancier van deze producten ook een prettige manier van presenteren. Je kunt je klant van tevoren laten zien hoe het product zal staan in de omgeving.

Van auto’s tot sneakers.

AR kan toegepast worden voor allerlei producten, van auto’s tot bijvoorbeeld sneakers. Wil je weten hoe die nieuwe sneakers bij je outfit staan? Met AR kan de gebruiker het product thuis al proberen. Hierdoor is AR een mooie toevoeging in de customer journey.

De toepassingen van AR zijn eindeloos. Zo maken wij namelijk 3D-modellen die geschikt zijn voor de inzet van AR. Dat wil zeggen dat wij hierbij ervoor zorgen dat deze modellen hyperrealistisch en laagdrempelig in gebruik zijn.

Web, en andere platformen

Augmented reality app laten maken? Doordat deze modellen laagdrempelig gemaakt kunnen worden is voor het tonen van AR niet per se een app nodig. Hoewel wij natuurlijk AR-apps kunnen maken zijn wij er ook op gericht om deze AR-modellen te integreren op bestaande websites. Onze AR-modellen zijn variabel, dat wil zeggen dat je eenvoudig een kleur of afmeting kan aanpassen in je virtuele model. Verder kan je de virtuele modellen ervaren op ware grootte, waardoor je kan kijken of een tafel bijvoorbeeld in je woonkamer past.

Begin met digitaliseren

Portfolio

Onze VR & AR toepassingen