De Metaverse
begint bij jou

Wat is de Metaverse?

De Metaverse is een concept waarbij de fysieke en digitale wereld samenkomen in één geïntegreerde ruimte. Het is vergelijkbaar met het internet, waarbij alle bouwstenen zijn gelegd door grote bedrijven als Google, Facebook “Meta” en Amazon. Nu is het aan ons om samen te werken aan de bouwstenen van de Metaverse en deze verder te ontwikkelen.

Bij VR-Innovations geloven we dat de Metaverse begint met het digitaliseren van onze omgevingen. Door middel van een digitale kopie van de echte wereld, ook wel een Digital Twin genoemd, kunnen we virtuele bijeenkomsten en ervaringen creëren.

Virtual
Reality

Ervaar Virtual Reality gemaakt voor trainingen, simulaties en marketing.

Augmented
Reality

Voeg virtuele objecten in je echte wereld.

Web
applicaties

Ervaar Augmented Reality en Virtual Reality zonder een applicatie te downloaden.

Virtual Reality

Virtual Reality (VR) is een technologie waarmee je een volledig meeslepende en virtuele omgeving kunt ervaren door middel van een headset. Met VR worden je zintuigen gestimuleerd, waardoor je volledig wordt ondergedompeld in een andere wereld.

Bij VR-Innovations gebruiken we VR om de gebruiker het gevoel te geven dat ze zich op een andere locatie bevinden. In tegenstelling tot andere media-ervaringen kan VR andere zintuigen prikkelen, zoals het gevoel en de geur. Onze VR-brillen bevatten sensoren die bijvoorbeeld detecteren wanneer je dicht bij een muur komt, zodat je kunt navigeren en lopen in de virtuele omgeving op een natuurlijke manier.

VR kan worden gebruikt voor een breed scala aan doeleinden, zoals marketing en branding, storytelling, training en samenwerking.

Benieuwd naar de
mogelijkheden?

Nieuwe werelden ontdekken met VR en AR voor marketing en training

Wil je jouw klanten meenemen in de visie van jouw bedrijf? Met virtual reality (VR) kun je meeslepende ervaringen creëren die perfect passen bij jouw bedrijfsvisie en product demo. Door een virtuele wereld te creëren, kun je jouw klanten de mogelijkheid bieden om jouw producten op een unieke en interactieve manier te ervaren. Of het nu gaat om een VR-video, animatie of interactieve ervaring, bij VR-Innovations hebben we de kennis en expertise om jouw marketingstrategie naar een hoger niveau te tillen.

Maar VR is niet alleen een geweldige marketingtool, het is ook een effectieve manier om samen te werken en te trainen. Door verschillende gebruikers hetzelfde project in VR te laten bekijken, kun je ervoor zorgen dat het project op ware grootte wordt bekeken en dat alle betrokken partijen de samenhang van alle elementen scherp hebben. Dit is vooral handig bij complexe projecten waarbij veel mensen betrokken zijn. VR biedt een eenduidig communicatie- en leermiddel waardoor alle betrokkenen letterlijk en figuurlijk door dezelfde bril naar het project kijken.

Augmented Reality

Augmented Reality (AR) is een technologie waarmee digitale content wordt toegevoegd aan de echte wereld. Dit kan worden bereikt met behulp van een smartphone, tablet of AR-bril. Bij VR-Innovations kunnen we AR gebruiken om verschillende ontwerpen te maken en deze te presenteren aan onze klanten.

AR kan ook worden gebruikt om prototypes te maken en deze te perfectioneren voordat ze daadwerkelijk worden gebouwd, wat kan leiden tot kostenbesparingen en een beter eindresultaat. Onze AR-modellen zijn hyperrealistisch en kunnen worden geïntegreerd in bestaande websites.

Wil je weten hoe jouw product eruitziet in de echte wereld voordat het daadwerkelijk gebouwd wordt? Met augmented reality (AR) kun je 3D-modellen maken die hyperrealistisch en laagdrempelig in gebruik zijn. Onze AR-modellen zijn variabel, wat betekent dat je eenvoudig de kleur of afmeting kunt aanpassen in het virtuele model. AR is een geweldige toevoeging aan de customer journey, omdat klanten bijvoorbeeld thuis al kunnen uitproberen hoe nieuwe sneakers bij hun outfit staan. Bij VR-Innovations richten we ons op het integreren van AR-modellen op bestaande websites, zodat het tonen van AR niet per se een app nodig heeft.

Begin met digitaliseren

Veelgestelde vragen (FAQ) VR-Innovations

 • Wat is virtual reality (VR)?

  Virtual Reality is een digitale technologie waarmee je een geheel nieuwe virtuele wereld kunt ervaren door middel van een headset en controllers.


 • Wat is augmented reality (AR)?

  Augmented Reality is een technologie waarbij een digitale laag aan de echte wereld wordt toegevoegd.


 • Wat voor soort VR/AR projecten kunnen worden gemaakt?

  Op maat gemaakte VR- en AR-oplossingen kunnen worden ontwikkeld voor verschillende toepassingen, zoals training en simulatie, entertainment, marketing en meer.


 • Wat zijn de kosten van het ontwikkelen van VR/AR-oplossingen?

  De kosten voor het ontwikkelen van VR/AR-oplossingen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de complexiteit van het project, het aantal benodigde functionaliteiten en de gebruikte technologieën.


 • Wat is de metaverse?

  De metaverse is een term die wordt gebruikt om te verwijzen naar een toekomstige vorm van internet, waarin gebruikers een gedeelde virtuele ruimte bewonen.


 • Wat zijn interactieve media?

  Interactieve media omvat alle vormen van digitale media waarmee gebruikers actief kunnen communiceren en interageren.


 • Kan hulp worden geboden bij het implementeren van VR/AR-technologie in mijn bedrijf?

  Ja, wij kunnen helpen bij het implementeren van VR/AR-technologie in uw bedrijf.


 • Welke sectoren kunnen profiteren van VR/AR-technologie?

  VR/AR-technologie kan worden toegepast in verschillende sectoren, waaronder gaming, entertainment, onderwijs, gezondheidszorg, vastgoed, toerisme, retail en meer.


Portfolio

Onze VR & AR toepassingen