Windesheim Serious Game: Dokter Rubber

Kinderen op een educatieve en speelse manier bewust te maken van rubberafval.

Windesheim neemt jaarlijks deel aan diverse evenementen om kinderen te inspireren voor techniek. Met dit doel hebben we voor Hogeschool Windesheim de Dokter Rubber tablet game ontwikkeld. Met onze game willen we kinderen bewust maken van het belang van rubberafval en de samenstelling van een autoband. Het is een interactieve en educatieve ervaring die perfect aansluit bij de speelse aard van kinderen.

Stel je voor: je start de game en je krijgt de uitdaging om een zieke band weer gezond te maken. Als je de virtuele wereld betreedt, zie je de zieke band de ruimte binnenrijden. Door middel van augmented reality wordt de zieke band geprojecteerd in je eigen omgeving. Hoe vet is dat?

Om te beginnen maak je een diagnose door de band te bekijken in X-Ray modus. Op dat moment zie je dat de band er behoorlijk slecht aan toe is en begrijp je dat er reparaties nodig zijn. Je hebt als doel om de juiste onderdelen te vinden op de beursstand. Het is een race tegen de klok, want je moet alle onderdelen binnen de gegeven tijd zien te verzamelen.

Terwijl je de juiste onderdelen verzamelt, zie je de zieke band geleidelijk aan opknappen. Elke keer dat je een onderdeel vindt, wordt de band een stukje beter. Het doel van de game is om binnen de tijdslimiet alle verschillende onderdelen van de band te vinden en zo de band volledig te genezen.

Dokter Rubber is de perfecte combinatie van plezier en leren. Het stelt Hogeschool Windesheim in staat om kinderen op een interactieve manier iets bij te brengen. We geloven dat leren het beste gebeurt wanneer kinderen plezier hebben, en dat is precies wat deze game biedt.

Met behulp van innovatieve technologie├źn zoals augmented reality en boeiende gameplay stimuleert Dokter Rubber de nieuwsgierigheid van kinderen en maakt het hen bewust van het belang van recycling en duurzaamheid. Deze game is een waardevol instrument om kinderen te betrekken bij techniek en hen te inspireren om hun interesse in deze sector verder te ontwikkelen.

Benieuwd naar de gamification mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem contact met ons op, we denken graag met je mee!

Portfolio

Gerelateerde projecten