Scarabee VR prototyping

Je product testen in een virtuele omgeving alvoordat het gebouwd is.

 

Voor Scarabee Aviation Group hebben we in samenwerking met Bsquared een virtual reality omgeving gecreëerd waarin we virtueel een toekomstige situatie kunnen testen. Scarabee ontwikkeld innovaties voor luchthavens. Een van hun concepten hebben we in een virtuele omgeving nagebootst zodat Scarabee het alvast met eindgebruikers kan doorlopen.

Voorheen werden deze processen getest door het namaken van de situatie met kartonnen opstellingen. Test passagiers moesten een route doorlopen en door middel van acteurs werden situaties nagebootst.

Wij hebben voor Scarabee een virtueel luchthaven compleet nagemaakt. Een van hun processen is virtueel nagebootst en door het gebruik van een VR-bril te ervaren. In Scarabee experience ruimte kunnen mensen deze simulatie beleven door fysiek met een VR-bril rond te lopen en handelingen uit te voeren. Je doorloopt alle stappen in het proces voordat je het virtuele vliegtuig instapt.

Tijdens het spelen van deze VR-simulatie slaan we gebruikersdata op. Deze data wordt gekoppeld aan een dashboard die we voor Scarabee hebben ontwikkeld. Hierdoor kunnen we sessies terugkijken en worden tijden bijgehouden. Deze informatie verteld veel over doorlooptijden en routes die echte gebruikers afleggen tijdens de virtuele simulatie. Zo kunnen we producten testen al voordat ze gebouwd en geplaatst zijn.

Portfolio

Gerelateerde projecten